湖北教研网

湖北教研网 高考 中考 就业 考研 新闻 国际 图片 视频

自主招生

旗下栏目: 自主招生 艺考 高职 民校

【逐日一题】高考倒计时:103天(打卡)

来源:网络整理 作者:邓教授 人气: 发布时间:2018-02-25

A.Talking loudly. B.Comparing.

27.What is the author's purpose of writing the text?

A.To explain whyScotlandis famous for golf.

As I settledin at the university, I could feel myself getting used to hearing— and even speaking — the Scottish English of my customs agent. In classroom discussions,people would say “em” when they couldn't think of what to say instead of “um”, which was great fun. After the firstfew weeks, I stopped chuckling about this. Strathclyde students stayed uplate into the night, running around campus and shouting,“Go! Lat's go, lat's go, lat's go (curse word) Glasgow!” Pretty soon, I was no longer saying “thanks” at the supermarket— instead, I said “cheers”.

26.Which of thefollowing can replace the underlined word “chuckling” in Paragraph 3?

谜底:

C.Serious. D.Calm.

You mightthink,“Scotland isn't so different from the US; they still speak English there!” But when I stepped off the plane, I was greeted by a gruffvoiced(声音粗哑的) lady atcustoms.“You'll be coming from America, then?” She asked me, and I nodded.“But all of our guys are leaving Glasgowfor the States!” Her thick Scottish English and sense of humor were obvious right away. I wasnot in theUSany more, where customs agents never joke around.21

C.To introducedifferent pronunciations of “em” and “um”.

(2017·贵州省平凡高档学校招生顺应性测验)

语篇解读:本文先容了“我”在苏格兰进修时代的体验:住民友爱、食品奇异、景致美妙,湖北教育,同时也发明白苏格兰英语与美式英语有区别。

Every timeI took a train anywhere inScotland, I'd gaze out at the rolling hills and wonder if grass was greener than anywhereelse in the world. Then I'd reflect that there's a reason this country was the birthplace of golf.

When I wasin college, I spent a semester studying abroadat the University of Strathclyde in Glasgow,Scotland. In mybrief time there, I came to loveScotlandfor its local culture, foodand scenery.

比较谜底本日的你做对了吗?

C.Laughing quietly. D.Hearing.

25.What did the author think of the lady at customs?

26理会:选C 词义揣摩题。按照第三段中的“In classroom discussions, people would say... was great fun. After the first few weeks, I stopped chuckling about this.”并团结“Pretty soon, I ... said‘cheers’.”可推知,在讲堂接头时,“我”发明他们的发音很风趣,几周后,“我”顺应了他们的发音,以是不再暗自发笑。chuckle意为“轻声地笑,暗自发笑”,故C项正确。

27.理会:选D 写作意图题。通读全文并团结第一段中的“In my brief timethere, I came to love Scotland for its local culture, food and scenery.”可知,本文旨在和读者分享“我”在苏格兰做互换生时代所感觉到的苏格兰文化、美食和美景,故D项正确。

B.To promote the development of Scottish catering trade.2

My Scottishfriends drank whiskey and ate haggis (羊杂碎布丁). I drank plenty of whiskey but I was ashamed to admitthat I wasn't brave enough to try haggis. Scottish bakeries usuallysell bridies (肉馅饼). Add a cup of tea — though I usually Americanized it by choosing coffee instead— and a bridie makes for a delicious breakfast.

25.理会:选B 推理判定题。按照第二段中的“Her thick Scottish English and sense ofhumor were obvious right away. I was not in the US any more, where customs agents never joke around.”可知,作者以为她的苏格兰英语和诙谐用得恰到甜头,而美国的海关事恋职员却从来不跟人恶作剧;据此可揣度,作者以为这位在海关事变的密斯是友爱的,故B项正确。

D.To share his experiences inScotlandas an exchange student.

A.Impolite. B.Friendly.

责任编辑:邓教授
南粤人才网 晨七购物 圣罗兰皇室婚纱摄影 奈曼旗档案局 深圳雷虎科技有限公司 宝鸡市金台区科学技术协会 达州人才网 NBA98篮球中文网 泉州济民耳鼻喉专科医院 天津科兴伟创科技有限公司 上海圣合阀门有限公司 苏州华远建材有限公司 广东深圳市车视通科技有限公司 陕西威斯曼新能源材料科技有限公司 NBA98篮球中文网 南京工长俱乐部 NBA98篮球中文网 青岛青工数控职业培训学校 太原市明德学校网站 溆浦县图书馆 福州市旅游协会 广东省茶文化促进会 石狮市疾病预防控制中心 昆山新贝斯特电子包装材料有限公司 广州市超速体育用品有限公司 濮阳演艺家网 江苏宝应泰山初级中学 依佳洛 西宁市城北区吧浪小学 山东聊城助邦建材有限公司 河北大帆电子科技有限公司 苏州祥龙标记有限公司 郑州三中收获实业有限公司 河南省荣德净化工程有限公司 北京京广普特科贸有限责任公司 跆拳道之家 淮南市华顺建材厂 湖南九城投资集团有限公司 安平县华尔特钢格板厂 鸿泰兴饮食服务集团 ppnba直播吧飞飞CMS官网论道网洋创支付吧